به گزارش خبرنگار پایگاه تحلیلی - خبری تاریخ تطبیقی؛
پرسش: مقداری درباره شخصیت «سِرجون»، مذهب و نقش آن در حکومت معاویه توضیح بدهید؟
✅ پاسخ استاد: سرجون تقریباً همهکارهی ارتباطات معاویه بوده است؛ میتوان گفت او هم نقش دبیرخانه را برعهده را داشت و هم کاتب سِرّ معاویه بود.
سه نفر در تاریخ به عنوان کسانی که بسیار به معاویه نزدیک بودند، معرفی شدهاند؛
سرجون: نویسنده و کاتب معاویه
ابن اَثال: طبیب معاویه
اخطَل: شاعر معاویه
اما مسئله اصلی این است که مذهب سرجون چه بوده است؟ در تاریخ معروف است که این سه نفر مسیحی بودند. ظاهر قضیه هم همین نکته را تأیید میکند، اما آیا سرجون واقعاً مسیحی بوده است؟ بنده در یک کلام میخواهم بگویم که سرجون در حقیقت نفوذی در مسیحیت بوده و مسیحی حقیقی نبوده است.
یهودیان، قاتلین اهلبیت(ع)
تقریباً هیچ مسیحی نیست که در به شهادت رساندن اهلبیت(ع) نقش داشته باشد، به جز سرجون. دلیل این مسئله را هم میتوان در آیه «لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِینَ آمَنُوا الْیَهُودَ و َالَّذِینَ أَشْرَکُوا وَ لَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً لِلَّذِینَ آمَنُوا الَّذِینَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَى» جستوجو کرد.
قلهی «الذین آمَنو» ائمه اطهار(ع) هستند «اِنِّما وَلیُّکُمْ اللهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذینَ آمَنُوا» بنابراین صفت «الذین آمَنو» برای اوصیای پیامبر اسلام (ص) ذکر شده است. پس قدر متیقن عبارت «الذین آمَنو» در آیه «لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِینَ آمَنُوا» همان «الذین آمَنو» است که در آیه «اِنِّما وَلیُّکُمْ اللهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذینَ آمَنُوا» ذکر شده است. بنابراین شدیدترین دشمنان نسبت به اوصیای پیامبر، از یهود و مشرکین است و بالاترین مودت نسبت به «آمَنو» از ناحیه نصاری است.
ادامه دارد.
درباره این سایت