یکی از اقدامات امام سجاد(ع) در توسعه سازمان شیعه، این بود که به‌دستور ایشان عده‌­ای از درون همین سازمان، آرام و بدون سروصدا فعالیت خود را آغاز و ادامه بدهند که ازجمله آن افراد می‌توان به ثابت­‌بن­‌دینار و ابوحمزه­ ثمالی اشاره نمود.

این افراد و خاندانشان همگی از شاگردان ویژه امام سجاد(ع) و امام باقر(ع) به شمارمی­‌روند و در خانواده آنها غیرثقه یافت نمی‌شود. ثابت و فرزند او محمد و فرزند محمد همگی ثقه می­‌باشند.

ابوحمزه‌ای که دعای ابوحمزه را از امام شنیده است، آن را حفظ و مکتوب کرده و ترویج می­‌دهد و از طرف دیگر، عبدالملک که خودش در محیط مدینه تربیت شده است، نمی­‌تواند دیگر با این معارف مبارزه کند.

لذا با این معارف و این­‌گونه شاگردان، امام سجاد(ع) مبارزه­‌ای را در مقابله با جریانی که از بیان و نوشتن معارف دینی جلوگیری می­‌کردند، آغاز کرده و به ترویج معارف الهی و حقایقی پرداختند که تاکنون و در دوران قبل از آن، این معارف همواره زیر سؤال می­‌رفته و یا با آنها مبارزه می­‌شده است؛ آن­‌هم معارفی در حد دعای ابوحمزه ثمالی که اگر در زمان امام حسن(ع) نقل می­‌شد، آنها را کفرآمیز می­‌خواندند.

 

منبع: ثاقب 2 (سلسله‌مباحث تاریخ اسلام استاد طائب)، صص76-77

 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شرکت فرش تک ستاره کویر آرتا صنعت زیبا سازان قائم دانلود متن کامل پایان نامه Jim Ahvaz ELT هیچی هتل های مشهد پایگاه اینترنتی گروه عربی شهرستان هندیجان عارفانه هاي يک دوست